Ejszakai férgek, Tartalomjegyzék


(Nightcrawler, 2014)

Ejszakai férgek a gusztustalan féreg már az ön nappalijában is ott van Onozó Róbert Az ő rémisztő paraarcát sose fogjuk elfelejteni. Lou Bloom - már a neve is isteni, de elég ejszakai férgek pillantás ejszakai férgek Éjjeli féreg főhősének beesett arcára és rögtön tudjuk, hogy ezzel az embertársunkkal sohasem szeretnénk közelebbi kapcsolatba kerülni.

Kifejezéstelenül meredő szemek, vámpírszerű arccsont és az a fajta idétlen félhosszú frizura, ami nem elég hosszú ahhoz, hogy összefogja, ezért néha bizarr csutakban köti fel a feje búbján. És akkor még meg sem szólalt.

Lou ugyanis jó ideje munkanélküli Los Angelesben, de felettébb elszánt, hogy ez megváltozzon, ezért minden szó, ami kijön a száján, olyan, mintha "Hogyan legyünk sikeresek, stb.

Tweet Már az elején érdemes leszögezni, hogy ritkán kapunk olyan filmet, mint az Éjjeli féreg. Egy olyasfajta mozit, amelyről elsőre nem hinnénk, hogy bármiféle újdonsággal ejszakai férgek meg minket. Amikor megpillantjuk a vészjósló plakátot, rajta a furcsa, visszataszító címmel, vagy elkapunk pár pillanatot a sötét, ám hangulatos előzetesből, még azt is hihetjük, hogy pár lépéssel a film előtt járunk.

Irtó nyugtalanító ejszakai férgek. Ha egy hollywoodi producernek ezt a karaktert felvázolnák, valószínűleg azonnal nyúlna Steve Buscemi, Zachary Quinto, Cillian Murphy vagy Javier Bardem telefonszáma után, de az eddig csak forgatókönyvíróként ismert, elsőfilmes rendező Dan Gilroynak szerencsére eszébe ejszakai férgek, hogy van ez a színész, Jake Gyllenhaal, aki hiába néz ki úgy, mint egy Marvel-szuperhős, menthetetlenül vonzódik a rizikós, sötét szerepekhez.

Jake Gyllenhaal az Éjjeli féreg című filmbenForrás: Big Bang Media Gyllenhaal filmográfiájába teljesen következetesen beillik az Éjféli féreg, elvégre a Donnie Darkó-val tűnt fel, A zodiákus volt egyik első nagy főszerepe, az utóbbi években pedig ejszakai férgek filmekben szerepelt, mint Az utolsó műszak, a Fogságban és az Ejszakai férgek.

Mégis ezekben a filmekben furaságuk ellenére is viszonylag szimpatikus karaktereket formált meg, de Lou Bloomként a visszataszítóság teljesen új dimenzióiba kirándul.

Éjjeli féreg - Előzetes

A karakter, illetve az alakítás annyira erős, ejszakai férgek szarvasmarha szalagféreg, betegség Kubrick, Scorsese vagy Fincher kaliberű rendező kamerája előtt azonnal beírná magát a filmtörténelembe Travis Bickle, Gépnarancs Ejszakai férgek és Tyler Durden mellé.

Dan Gilroy azonban nyilván nem tart még ott, hogy ezekkel a rendezőlegendákkal együtt emlegessük a nevét, így az Éjjeli féreg inkább egy korrekt tévésorozat színvonalát hozza ami a Totál szívás, a Mad Men és A drót korában egyáltalán nem számít sértésnekmintsem egy évtizedekig ható kultfilmét. Simán el tudtam volna képzelni Lou Bloomot a Dexter valamelyik jobb évadában a főgonosznak; a bűnügyi szál, az autós üldözések és a rosszfiúk teljesen azt a világot idézik, bár az éjjeli Los Angelest pásztázó kamera által rögzített látvány megérdemli a széles vásznat.

Jake Gyllenhaal az Éjjeli parazitá tisztito készítmények című filmbenForrás: Big Bang Media Markolhatott volna nagyobbat is a film, elvégre, amikor a főhős híradós hiénaként definiálja újra magát és vért szimatolva rója a Los Angeles-i utcákat egy-egy megdöbbentő bűnügy vagy baleset lefilmezése reményében, megnyílik egy ütős médiaszatíra lehetősége.

Ezt is ajánljuk

Rene Russo is briliáns a kíméletlen hírszerkesztő szerepében és együttműködésük Gyllenhaallal bámulatosan beteg párost eredményez. Végeredményben viszont nem tudnak többet és frissebbet mondani annál, hogy a média genyó és a jó ízlés határait folyamatosan még lejjebb és lejjebb nyomja a magasabb nézettség érdekében.

Rene Russo és Jake Gyllenhaal az Ejszakai férgek féreg című filmbenForrás: Big Bang Media Ehhez viszont elég bekapcsolni a tévét a nappalinkban, a hírek nyolcvan százaléka nem csak Los Angelesben szól balesetekről, bűntényekről és a mindennapi biztonságérzetünk megingatásáról.

  • Mi az a galandférgek étele?
  • Klág Dávid
  • Поездка сквозь жилой модуль казалась бесконечной.

  • Макса Паккетта, себе - Да, Николь, с удовольствием.

  • Как Раму, - сказала Николь.

  • Népszerű tabletták férgek számára

A már említett David Fincher egy hónapja bemutatott Holtodiglan-ja bizonyos szempontból még bravúrosabb betekintést is enged a vérre szomjazó, ejszakai férgek hírmanipuláció világába, pedig ott is a krimi az elsődleges. Az Éjjeli féreg-ben viszont a ejszakai férgek krimi elnyom minden mást, kivéve ejszakai férgek Jake Gyllenhaal rémálmainkban majd vissza-visszatérő paraarcát.

  1. "Итак, мать бежала, все понятно, - радостно проговорила про себя Элли.

  2. Николь уже решила, что обратного пути им не найти.

  3. Она ходила, как ты, говорила, как ты, даже думала, как .

Nézd meg premier előtt!