Féreg tenger, Csontevő férgeket fedeztek fel a tenger mélyén


féreg tenger

Félelmetes állkapcsú halak, színváltós polipok, halálos puhatestűek. Gyöngéd óriások és apró méregzsákok. Íme néhány, a teljesség igénye nélkül: Óriás pikkelyes féreg Az Antarktisz vizeiben élő óriás pikkelyes féreg képes kitolni a torkát és az állkapcsát a szájából, amikor táplálkozik.

  • Dippold Ádám A Leocratides kimaraorum nevű féreg a tenger mélyén, méteres mélységben található szivacsokban él, és sajátos rekordot tudhat a magáénak, ez ugyanis az egyik leghangosabb állat a tengerben.
  • Tudja-e, melyik az élővilág leghosszabb állata?
  • Horgosférgek érdekes tények

Nevét a feje tetején elhelyezkedő szemeiről kapta. Így képesek a homok alá beásva magukat várni az áldozatot. Mélytengeri agyaras hal Az agyaras hal igazi mélytengeri ragadozó.

féreg tenger helmint tisztítószerek

Hatalmas fogai közül semmi sem menekülhet. A mérsékelt féreg tenger meleg vizekben mindenütt megtalálható.

féreg tenger

Wikipédia Karácsonyfa féreg Ez a féreg szembeötlő külsejéről kapta a nevét. A tengeri fotósok kedvence a trópusi vizeket kedveli.

Fő jellemvonásuk, hogy minden szelvényükön egy pár oldalt kiálló lábcsonk: parapodium képződik; ezeken helyezkednek el a mesteri alkotású sörték, rendszerint több kötegben. A soksörtéjűek, igen kevés kivétellel, rendszerint vált ivarúak. A fiatal nemzedék meglehetősen bonyolult metamorphosison megy keresztül.

Wikimedia Commons Karcsú galléros cápa A karcsú galléros cápa tényleg a rémálmainkból lépett ki, és rendkívül elterjedt féreg tenger Atlanti-óceánban és a Csendes-óceánban. Jó hír: nagyon ritkán jön a felszínre, így nem valószínű, hogy személyesen is megismerkedsz borotvaéles fogaival.

Wikipédia Pancake urchin Az Atlanti-óceánban élő phormosoma placenta nyolc evezőszerű tüskét növesztett. Nagyon törékeny lény, ha kivesszük a vízből, összeomlik. Wikimedia Commons Blobfish A Psychrolutes marcidus angol nevén Blobfish Ausztrália és Új-Zéland vizeiben található, és megválasztották a világ legrondább állatának.

tabletták a férgek és a férgek megelőzésére

Nem csodáljuk: Wikimedia Commons Kékgyűrűs polip A kékgyűrűs polip apró, centis mérete ellenére annyi mérget tartalmaz, hogy akár 26 emberrel is néhány perc alatt végezne. A Csendes- és Indiai-óceán környékén él.

féreg tenger

Wikimedia Commons Napóleon hal A Napóleon hal annak köszönheti a nevét, hogy a feje búbján lévő féreg tenger Napóleon kalapjára emlékeztet. Nagy mérete ellenére békés faj.

  • Ghoulish paraziták meghatározása
  • Eunice aphroditois – Wikipédia

A világ minden óceánjában megtalálható. Wikimedia Commons Leveles tengeri sárkány A leveles tengeri sárkány Ausztrália déli és nyugati partjainál él.

féreg tenger Ascaris gyógyszer az emberek számára

A giardia katt kinövéseiről kapta a nevét, amelyeknek a rejtőzködésnél látja hasznát. Wikimedia Commons.