Féregirto beszed


féregirto beszed

Ok a visszaszorulásra vagy ürügy a visszaszorításra? Katasztrofális következmények Ezúttal olyan eseményről lesz szó kormánybúcsúztatóamiről egy napilap néhány héttel korábban emlékezett meg. Kávássy János Előd: Az öngóllá lett kormánybúcsúztató E cikk átnézését is javaslom olvasóimnak.

féregirtó beszéd Archívum | hu

Azért is, mert jó szándékú írás, legalább igyekszik középen maradni, mintha ez egyenlő lenne az objektivitással. Pedig nem feltétlenül az. Egy jellemző példa: ha már Torgyánnak igazat ad, akkor azt gondolhatja, hogy a vele szemben álló Szájernek is igazat kell adnia. Csakhogy Szájer valótlant féregirto beszed felszólalásában…  Na és milyen elképesztő stílusban… Ld.

Operatív törzs: egy fiatalabb nő a koronavírus kilencedik áldozata

Féregirto beszed több fontos összefüggés is kimaradt: talán azért, mert kicsit jobban utána kellett volna menni a dolgoknak. Így mindenekelőtt az: vajon miért is mondta el Torgyán kormánybúcsúztató beszédét? Aztán, kik voltak e pikánsabb elemek megfogalmazásában a tanácsadói? Aztán, a károk oka a kormánybúcsúztató beszéd volt vagy a beszéd ürügy volt a neki és a pártjának, párttársainak való károkozásra? Még folytatni lehet és folytatom is a felmerülő kérdéseket.

helminthiasis megelőzése helmint védekezés felnőtteknél

Ha Torgyán a cikk szerzője által fontosnak minősített témákat fejtett ki, miért ismételte önmagát — ha más stílusban is — a programismertető féregirto beszed három hónappal?

Miért féregirto beszed meg korábban a párt támogatottsága? Melyek lettek a beszédre valamiképpen visszavezethető veszteségek?

A kormánybúcsúztató, ami „féregirtó beszédként” híresült el

És ezek sora lezárult-e vagy még mindig tart? Mit akart a többi párt elérni? Ezekre és más kérdésekre természetesen még visszatérek. Nem ok, hanem ürügy! Egy újabb kerek évfordulóhoz érkeztünk: a napokban volt éppen 20 éve az Ma már tudjuk, tulajdonképpen örökre.

2. „Hej, te bunkócska, te drága"-beszéd

A két változat elvi lehetősége persze nem jelenti azt, hogy mindkettőnek azonos lenne a realitása. És bár éveken át a visszarendeződés állítólagos okát, a megengedhetetlen kiszólásokat és felhívásokat folyamatosan sulykolták, itt valójában nem okról, hanem ürügyről beszélhetünk és kell féregirto beszed beszélnünk.

És mivel ürügy volt, nem lehetett leállítani. Csúsztatásokból  és kitalációkból az FKGP és vezetői elleni gyűlöletbeszéd Torgyán ugyanis NEM liberálisokat, hanem önmagukat alaptalanul annak nevező álliberálisokat emlegetett a kifogásolt jelzőkkel.

Dögkeselyűként, férgekként. Az egyik, akkor még fiatal parlamenti képviselő Szájer József felszólalásával ellentétben akasztásról és kötélről szó nem volt. Az éles hangok mögött hatalmi érdekek és vágyak álltak Ezt a felszólalást alább videón is felidézem, de el is olvasható a március i plenáris ülés csatolt jegyzőkönyvében. Szájeré volt  az első napirend előtti felszólalás, egy támadássorozat és rágalomhadjárat nyitánya.

1. A politikai kultúrát új szintre emelő Féregirtó-beszéd

Mellékletben közlöm — de nem csak ezt — a március i napirend előtti megszólalásokat, amelyek  főleg a i kormánybúcsúztatáról szóltak és többnyire hihetetlen stílusban. A kormánypártok és a Fidesz eldöntötte, hogy az MDNP képviselőcsoportja a féléves várakozási idő elhagyásával alakulhat meg.

Azóta sem történt hasonló. Az ellenvéleményeket lesöpörték. Ez a nap tehát a hatalmi viszonyok átrendezéséről szólt: a Kisgazdapárt megbélyegzéséről egyfelől,ami közvetve és távlatilag, a parlamenti erőviszonyok megváltoztatásáról, ami közvetlenül érintette féregirto féregirto beszed erőviszonyokat.

féregirto beszed bélféreg kiírtása

Mellékletként közreadom Lányi Zsolt március i napirend előtti felszólalásának jegyzőkönyvét is. Lányi állást foglalt a kisgazdaellenes kampánnyal és annak valótlan féregirto beszed szemben. Nagyon jól foglalja össze, miről is van szó. A kettős mérce jegyében A kifogásolt jelzők elítélése akkor is, ahogy ma is a kettős mérce jegyében történt, hiszen mások nyugodtan fogalmazhattak és fogalmazhatnak így, ráadásul nem az álliberálisokat, hanem sajnos a magyarokat illetően.

Amikor évekkel később szó volt kötélről és akasztásról, akkor viszont Szájer képviselő meg sem szólalt.

Index - Belföld - Torgyán József 80 éves lett

Ezek a csúsztatások és kitalációk folyamatosan ismétlődtek a politikában és a sajtóban és egyre inkább a párt és vezetői elleni gyűlöletbeszéddé váltak. Féregirto beszed, mint amikor leírták Arany János egyik verséről: a költő itt azt gondolta. Mire Arany: gondoltam egy fenét!

Torgyán a jelzőit azokhoz intézte, akiket hangsúlyozottan álliberálisoknak nevezett. És ugye: akinek nem inge, ne vegye magára!

  • Torgyán József: Féregirtó-beszéd () - KKBK
  • Az öngóllá lett „kormánybúcsúztató”
  • Garat plathelminthes
  • Torgyán féregirtó beszéde és a „píszí” diadala – Napi Köz(l)öny
  • A legemlékezetesebb alakításait felidézve tisztelgünk előtte.
  • Tizenöt éve kullognak a politikusok Torgyán József nyomában | bacsbokodi-peca.hu
  • A cikk olvasási ideje kb.

Amennyiben a szocialista-liberális koalíció valójában álliberálisokból állna, akkor szánhatta volna nekik. Nem Torgyán üvöltötte, hogy vesszen Horn, hanem rendezvényszervezője Molnár Róbertakit később országgyűlési képviselőként mint igazságtevőt mutogattak a televízióban, majd polgármesterként a balliberális kormány is támogatta Kübekháza operett előadásait.

Ízléstelen, sőt uszító jelzők és felhívások tehát azóta is vannak, féregirto beszed másoknál általában nincs következményük.

Torgyán József féregirtós beszéde (videó) | Mandiner

Ez olyan mint a mentelmi jog, amit állítólag közvádas ügyben kiadnak. Azok számára pedig, akik képesek — lehetőleg egyvégtében — végignézni a teljes eseménysort, elkészítettem és hozzáférhetővé tettem az 1 óra 43 perces felvételt. Miért tartotta meg ezt a beszédet? Nyilván nem azért, mert Horn lemondását akarta volna elérni, hiszen ebben nem gondolkodhatott.

Nem is azért, mert ártani akart volna neki. És nem is a fontos témák miatt — amiről Kávássy úr ír —, hiszen azokról a programismertetőn órákon át beszélt. Ennek alapvetően belső okai voltak. A csovajo fergek féregirto beszed és féregirto beszed politizálás nyílt terepre féregirto beszed fő oka belső természetű és összefügg a program elfogadásával illetve az azáltal keltett féltékenységgel és vélt mellőzöttséggel.

A képviselők többsége ellenszenvvel tekintett a szakértőkre, amit a program elfogadása csak növelt. Jelentőségét felismerték, de nem a párt előmenetelére gyakorolt jelentőségét, hanem a saját személyes sorsukra gyakorolt esetleg negatív hatását. A program jelentősen féregirto beszed a korábban szokásos formuláktól: érteni kellett és nem csak keményen mondani.