Galandféreg eltavolitasa. Bélféreg – Hogyan szabaduljunk meg tőle?


Hatméteres galandféreghez vezetett a nyers marhahús imádata Origo Szenvedélye odáig vezetett, hogy végül egy hat méter hosszú galandféreg galandféreg eltavolitasa tanyát a testében.

galandféreg eltavolitasa ahol a kerekférgek élnek az emberi bélben

A páciens két éven keresztül küszködött gyomorfájdalommal, étvágytalansággal, valamint vérszegénységgel, a tünetek azonban galandféreg eltavolitasa súlyosbodtak az utóbbi időben: komoly hasi fájdalom, hányás, testi gyengeség, gyors fogyás lépett fel nála.

Az egyre rosszabbodó állapot miatt végül úgy döntött, orvoshoz fordul, aki azonnali kórházi kezelést javasolt.

galandféreg eltavolitasa

A székletmintában végül sikerült galandféreglárvát kimutatni. Kerüljük a nyers hús fogyasztását!

helmint megelőzés a gyermekek asztalánál fereg szekletben

A kezelés során többfajta gyógyszer kombinációját alkalmazták, ezekkel sikerült az élősködőt lebénítani és kihajtani a férfi szervezetéből. Mint kiderült, galandféreg eltavolitasa kéretlen vendég egy termetes hat méter hosszú simafejű galandféreg Taenia saginata volt. A szóban forgó simafejű galandféreg Taenia saginata Forrás: The New England Journal of Medicine A parazita petéi az ürülékkel jutnak ki a külvilágba, majd bekerülhetnek egy alkalmas galandféreg eltavolitasa, tehát marhába, disznóba, melyben borsókalárvává alakulnak.

galandféreg eltavolitasa hatekony gyogymodok az emberi test parazitaira

A kifejlett féreg egy, a köztigazdát elfogyasztó húsevő emlős, például az ember vékonybelében él, és több méteres hosszúságot is elérhet. Akár évekig galandféreg eltavolitasa ott tanyázhat úgy, hogy nem okoz különösen súlyos, életveszélyes panaszokat.

galandféreg eltavolitasa

A fertőzés veszélye különösen akkor áll fenn, ha valaki nyers vagy nem megfelelően átsült húst fogyaszt. Ritka eset A férfit kezelő orvos szerint az eset azért érdemel nagyobb figyelmet, mert Kína középső részén meglehetősen ritkának számítanak a galandféreg-fertőzések: 30 éve nem találkoztak ilyen esettel a régióban.

Balázs gazda - Nyüvek, légy lárvák eltávolítása (Maggots removal)

Hasonlóan ritkának számít a betegség Európában és az Egyesült Államokbanaz ilyen jellegű fertőzések inkább a fejlődő országokat sújtják. Szerencsére három hónappal a féreg eltávolítása után a páciens talpra állt, és már jó egészségnek örvend.

galandféreg eltavolitasa

A nyers marhahús iránti szenvedélyt azonban jobb lesz ezek után elfelejteni — tanácsolták az orvosok.