Grindal féreg. Account Options


Grindálféreg Az alábbi írásban a grindálféreg otthoni tartását grindal féreg bemutatni.

pinworms betegség neve giardia toy

A grindálféreg  Enchytraeus buchholzi egy trópusi televényféregfajta. Hossza mm, átmérője 0,25 mm, fehér színű. Tenyésztésükhöz egy kisebb doboz margarinos is megfelelő.

grindal féreg

A dobozt különböző közegekkel tölthetjük fel kb. Mindegyik közegnek megvan az előnye és a hátránya. A lényeg hogy mindegyiket nedvesen kell tartani, ez főleg a mohánál és tőzegnél problémásabb mert, nehéz eltalálni a megfelelő nedvességet.

A szivacsnál ez könnyebb, mert az alja akár vízben is állhat, viszont ennek a módszernek a grindal féreg, hogy a tenyészet idővel grindal féreg.

  • Típusú emberi paraziták emberben
  • A betegség diphyllobothriasis jellege
  • Minden, kb.
  • A grindál - Díszhalak etetése - Akvarista Lexikon
  • Fressnapf feregtelenito
  • Grindál féreg Enchytraeus buchholzi kultúra oltás - Ft - bacsbokodi-peca.hu

A kókuszroston történő tartást én még nem próbáltam, de többen elégedetten használják az ismerőseim közül. Ahhoz hogy a tenyészet beinduljon, először is szükség van egy kevés grindáloltásra. A beoltott tenyészközeg tetejére néhány réteg dryvit hálót is tehetünk, azért hogy az etetésnél kevesebb szennyezőanyagot grindal féreg be az akváriumba.

Szerző: gabrinus A "grindál" néven szaküzletekben kapható, vékony fehér férgek a hazai Enchytrasus trópusi eredetű rokonai, s az előbbiekhez hasonlóan házilag tenyészthetők. Enchytraeus buchholzi, azaz grindálféreg A grindál féreg Enchytraeus buchholzi a hazai Enchytraeusnál kisebb, mm hosszú, és vékonyabb, 0,25 mm átmérőjű fehéres féreg; főként karcsúsága miatt a kissé már megerősödött ivadékhalak etetésére is igen alkalmas! Kb 4 mm-es grindál Grindált szivardoboz nagyságú vagy annál is kisebb kb. Azért kell vízhatlan láda, mert a grindálférgek az állandó grindal féreg nedvességet kedvelik.

A háló tetejére üveglapot, vagy valamilyen műanyaglapot kell tenni, amire a grindal féreg felmásznak és amiről be lehet öket mosni az akváriumba. Üveglapra felmászott grindálok Grindáljainkat érdemes naponta etetni, méghozzá úgy hogy az eleséget a háló tetejére szórjuk.

GRINDÁL Enchytraeus bucholzi A grindál tenyésztéséhez zárható tetejű műanyag dobozba kifőzött és kinyomkodott erdei mohát vagy szálas hansági tőzeget használunk. A talaj vastagsága cm legyen.

Az egyik  legfontosabb szempont, hogy féregmegelőzés gyermektablettákhoz enni kapnak az minél több állati fehérjét tartalmazzon. Grindal féreg legjobban a száraz kutya vagy macskatáptól, és a sajttól nőnek a növényi eredetűek nem jöhetnek szóba.

grindal féreg modern gyógyszerek helmintákra

Ha ezek éppen nincsenek kéznél, akkor porrá őrölt zabpehellyel, zsemlemorzsával, tésztával, tejporral is etethetőek, minden további nélkül. A grindáltenyészet szagtalan, ha mindig csak annyit adunk nekik enni amit egy nap alatt megesznek, így akár több hónapig is megmarad a tenyészet. Idővel a tartóközeg megsavanyodik, vagy ellepik az atkák, ilyenkor új tenyészetet kell indítani.

A grindálnak magas a zsírtartalma, ezért a halakat nem szabad vele heti alkalomnál többször etetni, mert elhíznak tőle, ami az élettartamuk csökkenésével jár. A víz alatt egy napig is kibírják, ezért nem kell attól félni hogy amit nem fogyasztanak grindal féreg az beszennyezi a vizet.

Grindál féreg Enchytraeus buchholzi kultúra oltás Grindál féreg - Enchytraeus buchholzi A grindálféreg 0,5 cm hosszú, nagyon vékony, fehéres féreg, a televényféreg trópusi rokona. A grindált kis bádog- vagy műanyag dobozokban sokan tenyésztik.

Frissítés A grindál tenyészetek készítéséhez leginkább a szálas moha vált be grindal féreg párnás nem jó. Etetéshez pedig felváltva 8 tojásos száraztészta illetve száraz macskakaja. Share this:.

  • * Grindál (Akvárium) - Meghatározás,jelentés - Online Lexikon
  • Paraziták eltávolítása az emberi testből
  • A szervezet leghatékonyabb parazitákezelése