PDF Nyomtatás E-mail

A TÓ JELLEMZÉSE

A vízterület tulajdonosa Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata, kezelője a Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület. Jellege szerint víztározó.  A természet adta terepviszonyok mellett építettek egy gátat. Vizét a közepes vízhozamú Kígyós-patak táplálja, s vezeti el feleslegét. A tározó vizének minőségét rendszeresen a Szarvasi HAKI munkatársa vizsgálja, s hal-élettanilag eddig kiválónak találta. Egyetlen műtárgya zsilip, felső kifolyással. Területe a nádasokkal együtt 6 hektár. Hossza 1,2 kilométer, szélessége az öblös területeken 100-, az egyenesebb szakaszokon 50 méter. Mezőgazdasági területek, főleg szántók övezik. Közvetlen környezetét telepített szilfák, berki füzesek ékesítik, árnyékolják. Partját mindenhol nádas övezi, a nádasok között szabdaltan vannak horgászállások, stégek, összesen 6db. Csak a tanya felőli oldalról horgászható.

A mederviszonyokat tekintve nem hirtelen mélyülő, átlagmélysége 1,5 méter, a területet elárasztásakor tereprendezés nem volt, vize többször került már teljes leengedésre, ez viszont az utóbbi 10 évben nem történt meg.

A horgászvíz megközelítése

Az 55-ös főúton Csávoly községnél jobbra kanyarodva Bácsbokod felé, majd 6 kilométert haladva balra kell kanyarodni a betonútra. Innen 1 kilométer után, földúton érkezünk meg a vízpartra. A tározózó földúton gépkocsival teljesen körbe járható, esős időben sem kell elakadástól tartani. A kiszemelt horgászhely mögött lehet parkolni úgy, hogy a gépkocsival közlekedőket ne akadályozzuk.

Parkolási lehetőség

A tó partján közvetlenül a horgászállás mögött a tanyánál.

A tanya GPS elérhetőség:

földrajzi koordináták

északi szélesség /lat

keleti hosszúség /lng

fok

46.1605999301

19.1770756245

fok° perc' másodperc"

46° 9' 38.1" N

19° 10' 37.4" E