Ne féregtablettákat. Féreghajtó kutyáknak akár 15% kedvezménnyel | bacsbokodi-peca.hu


  • Féregtablettát hol lehet venni, mennyi idő alatt hat?
  • Kiskutya-oltáso k | nlc
  • Helmint fertőzések kezelése
  • A paraziták in vitro tenyészete
  • Féreghajtó kutyáknak akár 15% kedvezménnyel | bacsbokodi-peca.hu

Magyar ne féregtablettákat miatt tiltakozik Róma Szerintük olasz kereskedők és magyar tenyésztők kétes körülmények között, nagy számban szállítanak Olaszországba a megengedettnél fiatalabb kutyakölyköket, amelyek ne féregtablettákat része elpusztul az országba érkezés után.

Magyar állatvédők szerint sokszor "horrorisztikus" körülmények között utaztatják az állatokat.

típusú bélférgek paraziták uralják a világot

Illegális kutyakölyök-export miatt hivatalos jegyzékben emelt kifogást a római egészségügyi minisztérium a magyar kormány római nagykövetségénél - írja honlapján az ENPA állatvédő szervezet. Azt állítja, ne féregtablettákat olasz közvetítő kereskedők és magyar tenyésztők jelentős mennyiségben szállítanak Olaszországba  férgek és kerek férgek kezelése megengedettnél fiatalabb kutyakölyköket, megfelelő védőoltások, a kötelezően előírt azonosító mikrocsip és úti okmány nélkül, kétes körülmények között.

Állításuk szerint az utóbbi időben nagyon elterjedt az efféle, illegális kutyakölyökimport: az ENPA több tucat olyan olaszországi állatkereskedésről tud, ahol hamis úti okmánnyal importált, 3 hónaposnál fiatalabb, beoltatlan vagy beteg állatokat árusítanak.

A túl fiatalon importált állatok a vevőnél gyakran megbetegszenek és elpusztulnak. A fő beszerzési források között szerepel Magyarország és Szlovákia.

Az érintett országok római nagykövetségeihez eljuttatott jegyzékben, az olasz egészségügyi tárca felszólítja a kelet-európai kormányokat, hogy tartsák be az európai uniós előírásokat. Az uniós normák tiltják például a három hónaposnál fiatalabb kutyakölykök kereskedelmét, mert immunrendszerük még nincs kellőképpen felvértezve a betegségek ellen, főleg, ha nem is kapták meg a szükséges oltásokat.

emberi keresek féreg

Az ENPA szerint a ne féregtablettákat elburjánzása mögött a kölyökkutya-csempészet ígérte extraprofit húzódik meg: a Kelet-Európában "dömpingáron", fajtától függően, átlagosan euróért felvásárolt kölyköket ötszörös áron, vagyis ezer euróért értékesítik az olaszországi állat-kereskedésekben.

Az állatvédő szervezet az Európai Parlamentet is cselekvésre kívánja késztetni az ügyben. Ne féregtablettákat olaszokat az ENPA felszólította, hogy a karácsonyi bevásárlási láz közepette se vásároljanak kutyát, vagy ha mégis ragaszkodnak egy négylábú társhoz, inkább kutya-tenyészetekből vagy menhelyről fogadjanak örökbe állatot.

ne féregtablettákat férgek a szemében

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete MEOE nem tud azokról a kifogásokról, amelyet az olasz állatvédő szervezet fogalmazott meg és tett közzé ne féregtablettákat a magyar kölyökutya-exporttal kapcsolatban. Mint elmondta: a magyar kutyák túlnyomó többsége hivatalos állatútlevéllel és egészségügyi okmányokkal ne féregtablettákat el az országot.

Ezeket a ne féregtablettákat az okmányok kiállítására jogosult állatorvosok töltik ki.

ne féregtablettákat

Molnár egyúttal jelezte: nem zárható ki, hogy egyes esetekben kutyák illegálisan kerülnek egy másik országba. Felhívta az állatvédők figyelmét, hogy ezekben az esetekben név szerint tegyenek feljelentést az elkövetők ellen a rendőrségen. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint azonban létezik az olasz állatvédők által kifogásolt ne féregtablettákat gyakorlat. Úgy véli, a fő probléma, hogy nálunk jóval több kutyát tenyésztenek, mint amennyire igény van.

Hogyan lehet megszabadulni a paraziták rossz

Ezt kihasználva magyar közvetítők hirdetésekben keresnek akár egész almokat felvásárlásra, majd a pár ezer forintért beszerzett állatokat olasz kereskedőknek adják tovább. Azt állítja, hogy gyakran kisméretű ketrecekbe zárva, víz és élelem nélkül kell végigszenvedniük a hosszú szállításokat a kölyköknek, amelyek közül sokan valóban elpusztulnak.

A vásárlásnál és a szállításnál is a fő cél a költségtakarékosság, ezért oltások, és féregtabletták nélkül veszik meg az állatokat.

székletben giliszta hogyan befolyásolják a kerekes férgek