Necatoriasis amerikanus


A bélben élősködő horogféreg 3 fajtája Ancylostoma duodenale, Necator americanus, Ancylostoma ceylonicum által okozott férgesség.

necatoriasis amerikanus gyogyszer az emberi test minden parazitajahoz

Betegség lefolyása: Nem jellegzetes tüneteket okoznak a 0. Endémiás területek lehetnek a mérsékelt, szubtrópikus, trópusi viszonyok között. Gyermekekben gyakori lehet a ferőzöttség.

necatoriasis amerikanus széles szalag jelek

Európában az Ancylostoma duodenale, Amerikában a Nector americanus, Ceylonban, Braziliában pedig az Ancylostoma necatoriasis amerikanus fordul elő. Az ember az elsődleges gazda.

Ivarérett necatoriasis amerikanus akár petét is képes naponta lerakni a vékonybélben. A féreg necatoriasis amerikanus tapad a bélfalra, vérszívással táplálkozik.

necatoriasis amerikanus hogyan lehet megszabadulni a kis férgektől

Vérszegénység anaemiahasi bizonytalan fájdalmak, étvágytalanság, fogyás, nyugtalanság, csalánkiütések, viszketések necatoriasis amerikanus fel a figyelmet a férgesség gyanújára.

Fertőzött föld vagy víz révén, bőrön, szájon át kerülnek be a szervezetbe a paraziták.

necatoriasis amerikanus

A vénás keringéssel eljuthatnak a tüdőbe, ahol eosinophil tüdőgyulladást, asthmás rohamot, obstructiv bronchitist okozhatnak. Eosinophilia vérben az eosinophil granulocyták száma jelenrős lehet.

belső paraziták készítményei emberek számára külső és belső paraziták

A férget tartalmazó garatváladékot a gyermek kiköpi vagy lenyeli, végső tartózkodási helye a vékonybél felső szakasza. A féreg itt elélhet akárritkán még hosszabb ideig is.

Hookworm (Ancylostoma duodenale): Parasitology Simplified: Review for USMLE and NEXT/NEET-PG

A peték a széklettel a földbe kerülnek, ahol ferzőzőképes lárvákká alakulnak, melyek a nyirkos talajt kedvelik. A férgesség diagnosztizálható, gyógyszerrel kezelhető.

necatoriasis amerikanus pinworm parazita kezelés