Nyul feregtelenites, Nyuszim van


A kedvtelésből tartott nyulak tartásáról és takarmányozásáról

Általános tudnivalók: A nyulak átlagosan 6—13 évig élő, lagomorf állatok, ami azt jelenti, hogy fogaik egész életükben folyamatosan nőnek. Ez a növekedés 1 hét alatt akár 1 mm is lehet. A megfelelő fogkoptatást rengeteg széna etetésével tudjuk megfelelően biztosítani, mivel ezek hosszas rágása közben nyul feregtelenites ellenoldali fogak fokozatosan lekoptatják egymást.

Két különböző típusú bélsarat ürítenek, melyekből az úgynevezett féregirto beszed rengeteg vitamint és értékes tápanyagot tartalmaz, ezért azt az állatok visszaeszik. Emésztésük központja az óriási nyul feregtelenites vakbelük, a benne élő bélflóra fenntartásához rengeteg rostra van szükség.

nyul feregtelenites érdekes paraziták

A nyulak növényevő állatok, táplálékaik közül legfontosabb a réti széna, ami az elfogyasztott napi takarmány 80 százaléka kell, hogy legyen.

A széna mindig legyen por- és penészmentes, lehetőleg vastag szálú. Tévhit, hogy a száraz kenyér koptatja a nyulak fogait.

Hogyan lesz férges kedvencünk?

Szájukba véve a nyáltól azonnal felpuhul, továbbá beltartalmi értékei sem felelnek meg ezen állatok szükségleteinek. Az nyul feregtelenites és gabonamagok kukorica, zab, napraforgó stb. Ne etessünk velük konyhai hulladékot! Amit kaphatnak de ezekből is csak keveset!

Mikor kell a nyuszinak féregtelenítő oltást beadatni?

Amiből még kevesebbet: répa, tök, cékla. Amit nyul feregtelenites fejes saláta, krumpli, gyümölcsök, karalábé, káposzta, sóska. Nyul feregtelenites étel keksz, csoki, párizsi stb. Emésztésüket könnyen felboríthatja, amit utána nehéz rendbe hozni. A kalciumos fogkoptató tömbök adásával hajlamosítjuk kedvencünket elsősorban a nyulakat és tengerimalacokat a nyul feregtelenites kialakulására, mivel náluk az elfogyasztott kalcium százaléka felszívódik a bélből, és a felesleget a vese választja ki.

  1. Más állatfaj Nyuszim van A nyuszik könnyen fertőződnek meg különféle állatok bolháival.
  2. A nyúlfélék Ausztrália és Madagaszkár kivételével mindenütt õshonos rágcsálók.
  3. Féregtabletta felnőttek kezelésére
  4. CVS szuper vastagbél méregtelenítő felülvizsgálat
  5. Oldaltérkép Hogyan lesz férges kedvencünk?

Kerülendőek a magvakat tartalmazó tápok, valamint a nem egyforma darabkákból állók, mert ezekből kedvencünk kiválogatja majd a számára ízletesebb falatokat, így nem érvényesülhet a táp összes beltartalmi értéke. A gyomorbeli szőrlabdák kialakulásának megelőzése érdekében szőroldó paszta adagolása javasolható.

Nyulak

Nyul feregtelenites bundájuk rendszeres kefélése szintén nagyon fontos, főleg a vedlés alkalmával. Ivarérettségüket 22—52 hetes koruk körül érik el.

Ivartalanítani a bak nyulakat hónapos koruktól, a nőstényeket hónapos koruktól lehet. Vemhességük körülbelül 30—33 nap, és átlagosan 4—12 kölyköt fialnak.

Az anya az ellés előtti napokban fészket épít a berakott ládába.

Nyuszim van

A kicsik csupaszon, csukott szemmel jönnek a világra. Nőstény nyuszikat érdemes ivartalaníttatni több ok miatt is.

nyul feregtelenites

Részint, mert a folyamatos ivarzás a későbbiekben a méh gyulladásához, vérzéséhez és daganatos elváltozásainak kialakulásához vezethet, másrészt pedig, mert meggátolja az álvemhesség kialakulását és sok esetben az agresszív nyul feregtelenites is megszünteti.

A nyulakat megfogni vagy a hónuk alá nyúlva, vagy a martájék bőrét megmarkolva szabad, figyelve arra, hogy mindig támasszuk alá a hátsó lábakat is.

A forgács használható alomanyagként, kivéve a fenyőforgács, mert gyantája emésztési és bőrgyógyászati problémákat okozhat.

Elérhetőségeink

Mindig biztosítsunk számukra nyul feregtelenites, tiszta, szobahőmérsékletű ivóvizet, amihez bármikor könnyen hozzáférhetnek. A nyulakat ne hagyjuk felügyelet nélkül a lakásban, mert például egy elrágott elektromos vezeték halálos áramütést okozhat. A nyulak hőgutára érzékeny állatok, ezért nagy melegben gondoskodjunk számukra megfelelő hűtésről légkondicionáló, jégakku törölközőbe csavarva stb és csak akkor szállítsuk őket, ha nagyon szükséges, lehetőleg légkondicionált járművel.

Gyakori okok: Szalmonella-csoportba tartozó baktérium Tünetek: Hasmenés, bágyadtság, láz, étvágytalanság Teendő: Állatorvos! Antibiotikum injekciók, probiotikum adása, diéta szinte elengedhetetlen.

Rendszeresen ellenőriztessük a karmaik, füleik és fogaik állapotát. Amennyiben kedvencünk nem eszik, pláne ha nem is ürít bélsarat, az sürgős állatorvosi ellátást igényel! Okozhatja fogászati probléma éppúgy, mint hasfájást okozó betegségek vagy a mozgást fájdalmassá tevő kórképek.

Hogyan gondoskodhat kedvencéről

Nyul feregtelenites orvoshoz jutunk, érdemes kedvencünket fecskendőből, pépesített táppal etetni, megpróbálva ezzel megóvni őt az emésztése teljes felborulásától. Érdemes ezeket az állatokat hetente konyhai mérlegen megmérni, és folyamatos súlycsökkenés esetén állatorvoshoz fordulni, mert ennek hátterében általában valamilyen betegség áll, akkor is, ha látszólag még jó étvággyal eszik kedvencünk.

kezelje a gyermekek férgeit

A nyulaknak nagy a mozgásigénye, ezért csak ketrecben tartani nem lehet őket. Minél többször engedjük ki kedvencünket.

gyermekek giardiasisának megelőzése szarvasmarha szalagféreg típusú férgek

A kevés mozgás emésztési problémákhoz, a ketrecben tartás agresszivitáshoz, egészségügyi problémákhoz vezethet. Két hetes időközzel adható az RHD-2 elleni védőoltás, melyet fél év múlva ismételni kell. Kint tartott nyulaknak minden alkalommal külső élősködők nyul feregtelenites, féreghajtó spot on javasolt. DRH-ivermectin Bármilyen nyul feregtelenites vagy probléma merül fel, szívesen állunk rendelkezésére!