Orias gyurusféreg


Centis állkapcsa volt a most talált gigantikus ősi féregnek

Félelmetes ősi óriás-gyűrűsféregre bukkantak MTI Az angliai Bristoli Egyetem, a svédországi Lundi Egyetem és az Ontariói Királyi Múzeum kutatói egy ősi fosszília tanulmányozásakor fedezték fel a soksertéjűek osztályába tartozó óriás-gyűrűsféreg maradványait, amely a földgiliszták és a piócák rokona.

A Scientific Reports tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányuk szerint az új faj páratlan a megkövült gyűrűsféreg-maradványok között, az ilyen típusú élőlények között a legnagyobb állkapoccsal bírt, amely egy centiméternél is hosszabb volt.

Reportage Pro: Le registre de l'Orias s'élargit

A korábban talált ilyen állkapcsok csupán néhány milliméteresek, és csak mikroszkóppal vizsgálhatók. Az állatnak mintegy egy méter hosszú volt a teste.

  1. Agysérülés - Magyar kutatók felfedezése segíthet Publikálás dátuma
  2. Paraziták rendezte pong john ho
  3. Instant tudomány: Centis állkapcsa volt a most talált gigantikus ősi féregnek | bacsbokodi-peca.hu
  4. Életmód[ szerkesztés ] A buzogányfejűek valamennyi faja közvetett fejlődési ciklust mutató endoparazita.
  5. Но, когда мы легли спать, шепнул мне: он не сомневается в том, что эпизод на улице инсценирован специально для матрикуляторов.

A tengeri gyűrűsférgeknél ez egy kevésbé ismert jelenség, és még soha nem találkoztunk vele megkövült fajokban" - hangoztatta Mats Eriksson, a Lundi Egyetem kutatója, a tanulmány vezető szerzője. Illusztráció a Websteroprion armstrongi nevű fajrólForrás: James Ormiston Ez az új faj egy óriásnövésű soksertéjű polychaeta páratlan egyede, amely mintegy millió orias gyurusféreg, a földtörténeti ókorban élt — tette hozzá. A kövületet júniusában gyűjtötte Derek Orias gyurusféreg.

Account Options

Armstrong, orias gyurusféreg helyi geológiai földmérő orias gyurusféreg munkatársa a kanadai Ontario állam egy kietlen részén kőzetek és fosszíliák vizsgálatakor. Azóta őrizték a múzeumban.

A faj a Websteroprion armstrongi nevet kapta felfedezője nyomán, illetve a Cannibal Corpse amerikai death metal együttes basszusgitárosa, Alex Webster tiszteletére, akit játéka miatt óriásnak titulálnak.

Ez utóbbi azért is találó, mert a tanulmány mindhárom orias gyurusféreg rajong a zene iránt és hobbizenész — mondta Luke Perry, a Bristoli Egyetem kutatója.