Parazitakbol gyogyitva


Tweet A három kórt élősködő okozza és a szegény országokban élők millióit sújtja.

Halálos kórokat képesek gyógyítani egy új szerrel

A Nature tudományos lapban megjelent tanulmány alapján az új reményt jelentő szer kifejlesztését hárommillió vegyület tesztelésével kezdték, most a biztonságát vizsgálják, mielőtt az emberi klinikai teszteket elkezdenék. A három kórt hasonló paraziták okozzák, ezért vélték úgy a kutatók, hogy egyetlen terápiával meg lehet őket gyógyítani.

parazitaellenes gyógyszerek a demodexből bél paraziták kezelése és tünetei

Az afrikai álomkórt African trypanosomiasis a Trypanosoma brucei nevű parazita idézi elő, mely a cecelégy csípésével terjed és elsősorban Fekete-Afrika parazitakbol gyogyitva sújtja.

A Chagas-kór America trypanosomiasismelyet a Trypansosoma cruzi okoz, a szívkamrák és egyes emésztőszervek megnagyobbodásával járhat, mely halálos lehet.

Latin-Amerika trópusi vidékein terjeszti a rablópoloska, de már más kontinenseken is megjelent. A leishmaniasist a hasonló nevű élősködő okozza, melyet fertőzött légyfajták, elsősorban a lepkeszúnyog terjeszt Amerikában, Afrikában és Ázsiában.

  1. Típusú férgek pollockban
  2. Féreg tojás módszer
  3. Helminthosporium turcium

Tünetei sokfélék lehetnek attól függően, hogy a test mely parazitakbol gyogyitva fertőzi meg. A három élősködő összesen mintegy 20 millió embert fertőz meg évente, közülük 50 ezren halnak bele a betegségekbe - parazitakbol gyogyitva a kutatócsoport.

A létező Féregek felnőttek számára széles skálán drágák, gyakran intravénásan kell beadni őket, ami a szegényebb régiókban akadályokba ütközhet.

Friss hírek

A hárommillió tesztelt vegyület közül olyat kerestek, amelyik egyszerre többféle parazitát is el tud pusztítani. Amikor találtak ilyet, több ezer módosítással tették hússzor hatékonyabbá.

pamutféreg paraziták emberben

A GNF kódjelű szert egereken tesztelték és azt tapasztalták, hogy mindhárom parazita fertőzéséből ki tudta gyógyítani az állatokat.

Most a szeren további finomításokat végeznek, hogy biztonságos legyen, mielőtt az emberi klinikai teszteket megkezdenék. Parazitakbol gyogyitva új parazitakbol gyogyitva úgy működik, hogy a paraziták sejtjeinek fehérjebontó enzimkomplexumát, a proteaszómát támadja meg, parazitakbol gyogyitva az emlősök sejtjeire nem veszélyes.

parazitakbol gyogyitva bélféreg kiírtása

Myburgh szerint azonban lehetséges, hogy mégis három különböző gyógyszert kell majd kifejleszteniük.