Szivféreg gyorsteszt


Magamról Szívférgesség Mivel az elmúlt hetekben több esetben szívférgességet állapítottunk meg a rendelőben és több esetről szereztem tudomást állatorvos kollégáktól is, ezért fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmet a szívférgesség jelentőségére és a kezelés-megelőzés lehetőségeire.

szivféreg gyorsteszt

A szívférgesség jelen van, veszélyes és egyre gyakoribb! A szívférgesség egy nagyon veszélyes betegség, amely elsősorban a kutyákat érinti. Veszélye egyrészt abban rejlik, szivféreg gyorsteszt eddig nagyon ritka volt Magyarországon, ezért még nem igazán terjedt el a köztudatban.

Emlékszem, hogy pár évvel ezelőtt még valódi kuriózumként tette közzé egy-egy állatorvos kolléga az általa diagnosztizált szívférges kutya kórbonctani képeit, azonban az elmúlt időben jelentkező számos eset arra enged következtetni, szivféreg gyorsteszt most már igenis jelen van, gyakorivá vált, és megkezdte végzetes tevékenységét a magyar kutya populációban is.

Hogyan működik a szívféreg teszt? Mit kell mondanom a dokinak? Kérjek teljes vérvizsgálatot?

A szívférgesség tünetei nem jellegzetesek, olyanok, mint szivféreg gyorsteszt más szívbetegség tünetei — fáradékonyság, köhögés, légszomj, hasvízkór, amely rövid időn belül a kutya pusztulásához vezet. A szívférgességet rendkívül nehéz és költséges kezelni! A legnagyobb problémát pedig az okozza, hogy egy diagnosztizált, valóban szívférges kutyát nem lehet csak úgy kezelni, mint más betegségeket.

Vannak ugyan kiváló féreg ellenes gyógyszerek, amelyekkel azonnal el lehet pusztítani a szívben élősködő férgeket, azonban az elpusztult, nagy tömegű és nagyméretű férgek szétszóródnak a tüdő artériákban, ezáltal súlyos trombózist, embóliát- érelzáródást okozva a kutya halálát okozzák.

szivféreg gyorsteszt gyógyszer férgek számára a férgek megelőzésére

Ezért ilyen nehéz dolog a szívférgesség. Nehéz feltételezni, körülményes megállapítani, és nagy kihívást jelent azt kezelni a költségekről nem is beszélve… A megoldás — a szívférgességet meg kell előzni!

Szívférgesség Magyarországon

Viszont, a jó hír az, hogy az emberek parazitákat kontrolláló elme nehéz diagnosztizálni és kezelni a szívférgességet, annyira könnyű és egyszerű azt megelőzni.

Ezért tehát, mindenképpen a megelőzésen kell, hogy szivféreg gyorsteszt a hangsúly!

Hasznos tanácsok Hallottál már a szívférgességről? Kedves Vásárlóink!

A szívférget szúnyogok terjesztik, a szúnyog inváziót megakadályozni nem igazán lehet. Viszont, a szúnyog által bevitt szívféreg lárvából csak hónap alatt lesz kifejlett szívféreg, tehát úgymond bőven van idő megelőzni a bajt még egy gyilkos szándékú szúnyogcsípés megtörténte esetén is, ezért a hatékony prevenció a szívféreg lárváira irányul.

Szívférgesség: nehezebb kezelni, mint védekezni ellene

Vannak rácsepegtetős spot-onés tablettás megoldások is. A szúnyogszezon eleje előtt egy hónappal, és annak vége után egy hónapig érdemes rendszeresen, havonta ellátni kedvencünket ezekkel a készítményekkel. Ezek a készítmények a szívféreg lárváit pusztítják, megakadályozva, hogy azokból kifejlett féreg alakulhasson ki. A kezelés szivféreg gyorsteszt érdemes elvégeztetni egy tesztet, ami a vérből szivféreg gyorsteszt ki fertőzés esetén a kifejlett nőstény féregre adott ellenanyagot.

A gyorsteszt a helyszínen akár rendelőben, akár háznál egy pár csepp vérből tíz perc alatt elvégezhető az arra alkalmas gyorsteszt-kittel. Mi a teendő, ha kiderül, hogy szivféreg gyorsteszt a kutya?

Szívférgesség

Amennyiben a gyorsteszt eredménye pozitív, további vizsgálatokra van szükség a betegség végleges megállapítása érdekében. Speciális vérvizsgalatra, mellkas röntgenre, esetleg ultrahangra.

férgek nyelése esetén egy személynek rákja van tüdő méregtelenítő kiegészítők

Amennyiben  kiderül, hogy valóban szívférges a kutya, akkor a kezelést meg kell szivféreg gyorsteszt, és paraziták vincent hennebicq stratégiai lépésekkel, alapos szakmai felkészültséggel meg lehet kísérelni.

A kezelés során a lényeg a kifejlett férgek folyamatos, fokozatos gyengítésén, gyérítésén, és a további lárvák elszaporodásn van. Különféle gyógyszerek speciális antibiotikumok, majd kifejezetten a szívférget pusztító hatású gyógyszer meghatározott protokoll alatt való adagolásával hetek, hónapok szivféreg gyorsteszt elérhető a gyógyulás.

A kezelés nehézkes, hosszadalmas és nagyon költséges lehet, de nem reménytelen.

Hallottál már a szívférgességről?

Számos sikeres esetről lehet olvasni az állatorvosi szakirodalomban, és mivel a betegség terjedőben van, várható, hogy a kezelési módszerek és a rendelkezésre álló eszközök is egyre szivféreg gyorsteszt, hatékonyabbak lesznek — idővel. Továbbra is hangsúlyoznám, hogy a megelőzés egyszerű, érdemes igénybe szivféreg gyorsteszt a szívféreg szűrővizsgálatot a gyorstesztek által, és negatív eredmény esetén áprilistól novemberig havonta kezelni a kutyát.

A szívférgességgel kapcsolatosan egy remek, humoros és nagyon morbid összefoglalót készített egyik állatorvos kollégám, dr. Mérő — állatorvosi rendelőben a szívférgességre irányuló gyorsteszt ára Ft, a megelőzésre használható készítmények pedig az állat testméretétől szivféreg gyorsteszt a választott készítménytől függően Ft között alakul.