Tyuk galandféreg


Kárpátinfo hetilap Ugyanis a baromfi tyuk galandféreg a szabadba kerülő különböző bélférgek jelentős része itt húzódik meg - magyarázza Petricsko Okszana, a beregardói állatpatika vezetője. A fertőzés tényének megállapításához nem feltétlenül szükséges laboratóriumi vizsgálat, hisz például a hetes baromfi súlya átlagosan meghaladja tyuk galandféreg másfél kilogrammot még akkor is, ha nem állandóan táppal etették őket.

tyuk galandféreg hogyan lehet kiuriteni a parazitakat a tudobol

A szóban forgó szárnyas viszont, bár esetleg szépen kifejlődött, csak csont és bőr. A Levamizol elevezésű széles spektrumú folyékony készítményt például az itatóvízbe keverjük az egymást követő két reggelen keresztül.

tyuk galandféreg hatékony gyógyszer helminták ellen

A gyakorlatban ez a következőképpen történik: egy üvegcse 10 ml Levamizolt 5 l vízben feloldunk, ennek az első reggel a felét adjuk oda állatainknak. Az adag fiatal baromfi féregtelenítéséhez elegendő. Az Anvermin, vagy az Albendazol elnevezésű por alakú készítményeket viszont a tyuk galandféreg keverjük.

pulmonális férgek készítményei

Méghozzá úgy, hogy a gyógyszerészkollégák a baromfi átlagos súlya alapján kiszámítják, mennyi gilisztaporra van szükség. Egyébként baromfi féregtelenítése nem túl költséges hrivnya. Tudni kell, hogy a tapasztalt baromfitartók rendszeresen féregtelenítik az állományt.

tyuk galandféreg típusú férgek, amelyek egy embernél előfordulhatnak