Fascioliasis tojás


Kóros változások Ha az állat meghalt, akkor boncoláskor a máj epevezetékében fascioli található.

  • Fascioliasis Étrend Etiológia, patogenezis.
  • Az opisthorchiasis endémiás betegség Oroszországban.
  • FASCIOLIASIS: TÜNETEK, CIKLUS ÉS KEZELÉS - ÁLTALÁNOS GYAKORLAT

A májban nyálkahártya-repedéseket, kis nekrózis gócokat, sejtes beszűrődést és elpusztult területeket is megfigyelnek. Súlyos esetekben cirrózist észlelnek.

fascioliasis tojás

A változások az emésztőrendszerben is láthatók lesznek. Tehát vérzések vannak a es nyombélben, az epehólyag kibővített állapotban van. A tehén orrát borító bőrfelületen egyedi minta található, amely alapján az állat ujjlenyomatok alapján személyként azonosítható.

filo platyhelminthes példák

Hogyan gyógyítható egy tehén fascioliasissal? Ha fascioliasist észlelnek, a kezelés három szakaszból áll: az állatokat tartalmazó szoba fascioliasis tojás, trágya fertőtlenítése és az állatok gyógyszereinek beadása.

Mi okoz fascioliasist: okok

Általános ellenőrzési intézkedések A trágyát biotermikus módszerrel fertőtlenítik a trágyatartókban és az állatok számára hozzáférhetetlen területeken. Kizárólag erre a célra szolgáló berendezéssel tisztítják, és legfeljebb 1 köbméter kupacba rakhatják. Amint a hőmérséklet emelkedni kezd ez önmagában történik, további műveletek végrehajtása nélküla trágyát összeöntik és hozzáadják egy új adaghoz.

Hosszú távú kb.

Fight the Fluke

A széklet, a helyiség, a gyaloglás és a felszerelés napig történő megtisztítása után fertőtlenítésnek vetik alá őket forró vízzel vagy gyenge fertőtlenítő oldatokkal történő mechanikus tisztítás és hőkezelés útján, amelyeket melegen is használnak.

A fő hatóanyag a fascioliasis tojás. Széles hatásspektrumú, különféle típusú parazitákkal fascioliasis tojás, amelyek különböző fejlettségi stádiumokban vannak - a lárváktól az érett egyénekig.

Adták, bélférgesség ellen: az út a fertőzés

A maximális hatás az injekció beadása után 10—12 órával érhető el. Széles spektrumú gyógyszer, amely elpusztítja a különféle parazitákat, és a fejlõdés különbözõ szakaszaiban hat.

fascioliasis tojás

Hatóanyagok - ricobendazole, triclabendazole. Az eszköz mind kezelésre, mind megelőzésre használható.

A cikk orvosi szakértője

A gyógyszert intramuszkulárisan adják be 1,6 ml dózisban 10 kg állati súlyra vonatkoztatva. A húst fascioliasis tojás nappal az antihelmintikus injekció bevezetése után lehet elfogyasztani; Fontos! A fascioliasis kötelező kezelést igényel. A gyógyszeres kezelés során be kell tartania az állatorvos ajánlásait és a gyógyszert kísérő utasításokat. Tilos önálló gyógyszereket felírni, vagy az előírt adagoktól való távolodást tiltani. A jogosulatlan tevékenységek károsíthatják az állat egészségét, mivel minden drognak mellékhatásai vannak.

Hogyan gyógyíthatjuk szarvasmarhákat fascioliasissal?

Por formájában kapható. Élelmiszerben, gabonafélékben vagy összetett takarmányban keverik. Vizes szuszpenzió formájában kapható.

hogyan kell kenetbe venni egy citokefével

A gyógyszert keverik állati takarmánnyal. A kezeléshez egyszeri beadásra van szükség. Elegyíthető étellel; "Disalan". Lehet-e inni tejet és enni egy fertőzött állat húsát?

Mivel a fascioliasis tojás megfertőzheti az embereket, nem szabad enni a fertőzött állatok húsát és tejét.

A tojások opisthorchiasis morfológiája

Tilos más háziállatok, például macskák, kutyák etetése. Fertőzött állat húsa A kezelés után a húst és a tejet egy ideig nem lehet enni. A tiltás időtartama az alkalmazott kezeléstől függ.

fascioliasis tojás

A fertőzés kockázatát azonban csökkenthetik a megelőző intézkedések betartása: évente kétszer végezzen állatok féregtelenítését; rendszeresen tisztítsa és fertőtlenítse a szarvasmarhákat tartó fascioliasis tojás legeljen szarvasmarhákat öntözött területektől elkülönített, jól vízelvezető legelőn; ne engedje az állatoknak vizet inni olyan víztestben, amely nem ment át egészségügyi ellenőrzésen; rendszeresen cserélje legelőhelyeket; gyakrabban ellenőrizze az állatokat egészségi állapotuk fascioliasis tojás harc kagylóval; állatokat tartalmazhatnak istálló-tábor módon.

Egész évben az istálló védi a fascioliasis ellen Így a fascioliasis súlyos helminthicus betegség szarvasmarhákban, amelyeket kezelni kell. Mivel a betegséget nem mindig lehet elkerülni, a szarvasmarhák tulajdonosának antihelmintikus szerekkel kell rendelkeznie az arzenálban, amelyek időben elindíthatják a kezelést és elkerülhetik a szomorú következményeket.

  • A betegség okozója a fasinola vulgaris és a fasciola gigantizmus.
  • Tejfertőzés lat májmételykór Engl tejfertőzés
  • Madárparazit gyógymód
  • Mely orvos kezeli az ember parazitáit
  • A tojások opisthorchiasis morfológiája
  • A férgek a gyermekek - Detoxic
  • Ezek a férgek a trematódák osztályának részét képezik, amelyek laposak és a test különböző szerveiben terjednek.

A megelőző gyógyszerek bevezetését nappal azelőtt végezzük, hogy az állatokat a legelőre engedik. A gyógyszereket ugyanabban az adagban adják be, mint a kezelés alatt.

hogyan lehet a torok tamponokat?

A fascioliasis-fertőzés kockázatát szintén csökkenthetjük, ha szigorúan betartjuk a szarvasmarha tartási, ivási és etetési technológiáját.