Hélix férgek


hélix férgek

Horváth Géza szerk. Budapest Horváth Géza szerk. Budapest Soós, L.

bravecto szivfereg ellen szarvasmarha szalagféreg, betegség

Ezt a képződményt, bár teljesen azonos sejtszerv­nek látszik, nagyon különböző néven irták le. Yele azonos szerv alkalmasint az amerikai szerzők « interzonal body»­ja is v.

féregtabletták kezelésre és megelőzésre

DAVIS, A YIII. Ez a rajz későbbi fej­lődésbeli szakaszt érzékit ugyan, azonban a chromosomák és a chromi­dialis készülék között lévő viszony ezen is világosan látható. Ez a viszony oly hélix férgek, annyira szabályszerű, hogy a chromosomák említett módon való elhelyezkedése és a chromidialis készülék közt közelebbi összefüg­gést kell föltételeznünk.

hélix férgek

POPOFF 95 ezt az összefüggést következőképen magyarázza : A mag a synapsis idején sok folyadékot vesz föl, a mely a maghártyát erősen felduzzasztja. A hélix férgek végül nem tud ellenállni hélix férgek nagy nyomásnak s a leggyengébb helyén átszakad.

Hélix férgek magból az így keletkezett nyíláson át nedvek ömlenek át a plasmába, hélix férgek chromatin­részecskéket is ragadnak magukkal s ezek alkotják a chromodialis ké­szüléket. De az áram magával ragadja a cbromosomáknak a megelőző nagy folyadékfelvétel következtében meglazult végeit is, azért azok patkó­alakúan meghajlanak, szabad végük pedig az áram mentén természe­jesen a maghártya mellé jut, A chromosomák olvasószerűek, mivel a chromatin szabályos so­rokba rendeződött gömbölyű chromomerákra tagolódott.

hélix férgek parazitaellenes profilaktikus szerek